Premiär på hemmaplan, Skånska Dagbladet

Premiär på hemmaplan, Skånska Dagbladet

FILM Ricardo Koanuka och Christina Wallin har fått stor uppmärksamhet för sin dokumentärfilm Resilience, om den brasilianske capoeiramästaren Sidney Santos.

Text Yvonne Erlandsson, Skånska Dagbladet.

Dokumentärfilmen har haft en stor inverkan på filmarna. För Ricardo har den gjort att han ändrat inriktning.
– Jag blev kär i hans mind-set, hur han hittade ett sätt att växa. Han var först rädd och gick igenom en svår tid, han gömde sig. Men så från en dag till en annan ändrade han sig. Vissa behöver en coach för att göra ett genombrott, men inte han. Hur hittade han den styrkan inuti sig själv? Filmen handlar om en man som övervann sina mentala gränser och när vi visade filmen i Brasilien förstod alla det budskapet – att vi kan göra mycket mer än vi tror. Det var också ett budskap för mig just då. När vi möttes gick jag igenom en svårt tid, berättar Ricardo.

Resilience hade svensk premiär på Göteborgs filmfestival tidigare i år. Den har också visats i Brasilien och den har fått pris vid festivalen Picture this i Kanada.

Ricardo Koanika har nu startat ett projekt som kallas Outside Comfort-zone och har lagt upp motivationsvideos på sin facebooksida.

Ju mer man gör saker som ligger utanför ens bekvämlighetszon ju större blir den.

Leave a Reply