Om du vill att nyårslöftena ska funka – gör allt annorlunda
Om du vill att nyårslöftena ska funka - gör allt annorlunda

Om du vill att nyårslöftena ska funka – gör allt annorlunda

Det var åtta år sedan jag kom från Brasilien till Sverige. Jag var 30 år gammal, hade inga kontakter, kunde inte språket och var inte bekant med kulturen. Det var som att komma till en annan planet.
Jag kom som entreprenör med mycket energi och ville dela med mig av min kultur, kreativitet och sociala kompetens. Men det var inte många dörrar som öppnades, tvärtom, om jag gick ut på nattklubb kom jag ibland inte in. De sa att jag hade fel skor på mig, när en annan med skandinaviskt utseende traskade in, utan problem, med likadana skor.
Jag började förstå att om jag skulle vänta på att bli accepterad av svenskarna, skulle jag få nöja mig med något vikariejobb. Jag ville göra skillnad och bygga företag i min egen anda. Jag ville inte studera svenska på SFI där människor med olika kunskapsnivåer bunkrades ihop och fick utbildning i en deprimerande hastighet.
Vid varje nyår åkte jag tillbaka till Brasilien och funderade på vad jag ville uppnå till nästa år. Listan kunde bli lång…
Mina önskningar gav mig inget att sikta på. När året led mot sitt slut, insåg jag att jag inte ens kunde komma ihåg alla nyårslöften!
Jag hade investerat i många företag; jag sjöng i ett band, höll capoeira lektioner (brasiliansk kampsport) och drev ett produktionsbolag där jag regisserade en dokumentärfilm, men uppnådde ändå inte de resultat jag önskade. Jag började därför investera i min egen personliga utveckling.
När jag gick min coachutbildning lärde min mentor, John Grinder, mig att praktisera följande:
”Om du alltid gör vad du alltid gjort, kommer du att få vad du alltid fått.”
När jag insåg djupet i citatet ovan, förstod jag att om jag ville få nya resultat från mina nyårslöften, var jag tvungen att göra annorlunda.
Genom utbildningarna fann jag mitt livssyfte; att ge andra människor mod till att våga vara unika. Jag färdigställde dokumentären i detta syfte och tog bort alla andra sidospår. Denna målfokusering gjorde att jag gick från att vara entreprenör till coach och föreläsare under ett års tid.
För mig är mod inte att agera utåt, utan att erkänna för mig själv när jag är på fel spår och välja ett nytt.
Jag var vilse utan tydliga mål för att uppnå mina drömmar. I år har jag ett tydligt mål och det är att ge föreläsningar på svenska istället för engelska. Vad är ditt?
Önskar dig ett fantastiskt nytt år och kom ihåg att alla framsteg sker utanför vår bekvämlighetszon!

Leave a Reply

×
×

Cart