Daniel Donlind – min tränare lärde mig att inte bry mig om Jantelagen
Daniel Donlind willpower

Daniel Donlind – min tränare lärde mig att inte bry mig om Jantelagen

Daniel Donlind är en flerfaldig svensk mästare i boxning, entreprenör och spansklärare. Han är ett bevis på att viljestyrka kan byggas. Han reformerade sina elit intiativ till karriärskunskaper och ett sätt att gå från A till B. Jag frågar Daniel om han råkat ut för Jantelagen:

Jag hade privilegium att ha min boxningstränare som lärde mig tidigt att jag inte bör bry mig om Jantelagen.

Jag beundrar Daniels erkännande av den positiva påverkan hans tränare har gett honom. Jag tror att Jantelagen kan förminska betydelsen av våra mentorer, förebilder eller till och med våra föräldrar. Daniel fortsätter:

Människor som inte själva vågar göra brukar vara bra på att prata. De vill gärna se dig misslyckas. Jag tycker synd om de som pratar skit om andra och dömmer dem för ett misstag när de gjort så mycket annat bra. Jag tror det är något inom dem som de känner att de saknar.

Daniel refererar alltid till sin boxning tränare. Om någon är bra bör vi erkänna och inte själv vara sämre och tycka att man är detsamma. Daniel kommenterar:

För mig är Jante de som har försökt, men misslyckats. Så blir de förgiftade och börjar prata skit om andra.

Jag frågar Daniel Donlind om hans syfte och han svarar:

Jag har gjort många saker. Men när jag gör något där jag känner, detta är min passion, detta är mitt syfte, då får jag styrkeviljan att fortsätta på denna väg trots att det kan vara utmanande.

Han fortsätter:

Om du kämpar hårt mot något mål och känner att du har gjort allt rätt så kanske det inte är ditt syfte.

Daniel berättar om att bli bekväm med det obekväma när han först vågade debitera som föreläsare.

Jag tänkte mycket på vad folk skulle tänka om mig, hur jag skulle se ut.

Daniel berättar att han först vågade börja träna på att föreläsa när han kom ifrån de som redan kände honom.

Daniel pratar om sin föreläsning Willpower som han kommer håller på Outside Comfort Zone.

Utmaningen är inte att sätta mål, utan att hålla vid dem. Viljestyrka är viktigare än någonsin idag nu när vi har så många val.

Mer om Daniel Donlind.

 

Leave a Reply