Misslyckande är framgång

Misslyckande är framgång

Jag träffar Alexandra som gick från att vara polis till TV värd på SVT för en intervju för Outsider TV.

Hon inleder med:

Två barn, inget hem, ingen arbetskarriär, inget kärleksliv… inget! Jag kände mig som ett stort misslyckande i alla delar av mitt liv

Bästa delar från intervjun:

Alexandra: Om du verkligen vill uppleva livet måste du gå ut och göra allt du vill göra och misslyckas! Och ta dig sedan upp för tusan och gör det igen!

Hon uttrycker tankegångar som många av oss har eller någon gång upplevt:

Alexandra: “Åh, jag har ett jobb. Jag har min inkomst. Jag är inte riktigt glad men … men jag har mitt jobb. Jag har min familj. Mitt liv går runt och runt i en cirkel. Samma hela dagen lång”.

Alexandra: Okej, så jag måste omdirigera mitt sinne. Hur gör jag det?

Ricardo Koanuka:

Tankar är vanor. Du har vana att tänka skit om dig själv eller du har vana att tänka bra om dig själv. du har vana att inte tro på dig själv eller du har vana att tro på dig själv.

Alexandra: “Om du vill komma någonstans, kan du inte bara fortsätta att göra samma saker som alltid…

Jag slutade förlita mig på andra människor. Jag måste få göra allt för min egen skull om jag vill ha förändring i mitt liv.”

Hennes pappa sa;

Om du vill bli bäst, måste du spela med de bästa. Du kan inte spela med de som är samma som dig, eftersom då kommer du stanna på den nivån. Du kommer inte fortsätta växa. Du måste spela med människor som växer och fortsätter att nå framåt

Vi är inte här för att vara genomsnittliga. Och Sverige är ett genomsnittligt land!

Alexandra: När jag skrattar, skrattar jag hårt och högt. Men jag lärde mig vara densamma. Så jag lärde mig att skratta normalt, och det var så jag levde mitt liv. Det är för mig Jante Law. Du måste passa in i någonting. Vara samma. Så vi kan arbeta hårt och landet kan utvecklas.

Ricardo Koanuka Vad har den negativa effekten på det?

Alexandra: Jag förlorar mig själv.

Leave a Reply